sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Miksi tämä blogi?

10.1.2021

Päivitetty 28.1.2022



Kaksostorneista WTC 1 on tulessa. Kuvan lähde on Wikipedia.

Viittauksia 9/11-tapahtumiin esiintyy julkisuudessa edelleenkin runsaasti, vaikka tapahtumista on kulunut jo yli 20 vuotta. Yleensä kyseessä ovat vain lyhyet maininnat, joissa niin sanottua virallista tarinaa pidetään itsestään selvänä totuutena ja asiaa loppuun käsiteltynä. Mielestäni niin ei kuitenkaan ole, vaan on olemassa lukemattomia varmoja tosiasioita, jotka tekevät virallisen tarinan kyseenalaiseksi.

Tieteellisin, luotettavin perustein voidaan todeta huolestuttava tosiasia: kolme teräsrunkoista pilvenpiirtäjää voidaan räjäyttää suuren yleisön silmien ja monien videokameroiden edessä ilman, että tuskin kukaan huomaa siinä mitään outoa. Myös suuren matkustajakoneen maahansyöksy voidaan lavastaa siten, että tarina menee täydestä suureen yleisöön.

Jos joku löytää tästä blogista selvän asiavirheen, niin lupaan korjata sen kohtuuajassa.

 

9/11 nykyjulkisuudessa

Tuon kohtalokkaan päivän tapahtumat olivat dramaattisia, joten ne ovat jääneet kaikkien niiden mieleen, jotka näkivät sen uutisvirran. Tapahtumiin viitataan kahdessa yhteydessä – onnistuneena terroritekona ja salaliittoteorioiden lähteenä. Jopa Suomen presidentti mainitsi 9/11:n esimerkkinä terrorismista. Toimittajat pitävät tapahtumia käytännöllisesti katsoen poikkeuksetta virallisen tarinan mukaisina terroristihyökkäyksinä. Myös erikielisissä Wikipedioissa käytetään aina tätä nimitystä.

Julkisuudessa viitataan usein myös 9/11-salaliittoteorioihin. Salaliittoteoreetikoksi leimataan jokainen, joka on sitä mieltä, että niin sanottu virallinen tarina tapahtumista on merkittävältä osalta paikkansa pitämätön. Leimaaminen tapahtuu automaattisesti siitä riippumatta, miten leimattu henkilö perustelee mielipiteensä. Jotkut kyllä ovat huomanneet, että muutamat 'salaliittoteoreetikot' ovat merkillisen sitkeitä ja vyöryttävät esiin suuren määrän perusteita ja lähdetietoja. He kuitenkin olettavat, että salaliittoteoreetikkojen todisteet ovat virheellisiä, joten he jättävät ne huomiotta.

Tutkiva journalismi on nykyään pahasti alamaissa, kun toimittajat eivät ota kunnolla selvää 9/11-päivän tapahtumista, vaan papukaijan tapaan toistavat virallista tarinaa sellaisenaan. Jopa kriittisinä ja objektiivisina tutkijoina itseään pitävät tekevät samaa. He tekevät niin, vaikka käytettävissä olisi suuri määrä videoita, joista selviäisi, että WTC-kaksostornit ja rakennus 7 evät voineet romahtaa sillä tavalla kuin tapahtui ilman avustamista räjähteillä. Vain harva osaa ihmetellä, miten Shanksvillen kraatterista ja sen lähiympäristöstä jäi puuttumaan lentopetrolin palamisen musta savupatsas.

Kriittisiä mielipiteitä

Edesmennyt Hannu Yli-Karjanmaa kirjoitti sivustollaan, 
linkki (1):

Syy miksi olen tehnyt nämä sivut on se, että valtamedia ei suostu esittämään kriittisiä kysymyksiä asioista joita maailmalla tapahtuu, vaan tyytyy toistelemaan poliittisesti korrekteja tulkintoja ja suurvaltojen virallisia tiedotteita. Lähes kaikki tästä "virallisesta linjasta" poikkeava materiaali sivuutetaan. Tällainen tilanne ei ole demokraattisessa yhteiskunnassa hyväksyttävä. On tärkeää valottaa asioita monista kulmista ja antaa ihmisille mahdollisuus muodostaa mielipiteensä monipuolisen aineiston pohjalta.

Erityisen pettynyt olen maailmanpolitiikan ja terrorismin tutkijoihin, jotka säännöllisesti viittaavat syyskuun 11. terrori-iskuihin ja puhuvat al-Qaidasta ikäänkuin ne olisi nostettu kaiken kriittisen tarkastelun yläpuolelle. Mitkä ovat lähteet, missä lähdekritiikki? Vai kuuluuko tutkijan työhön todellakin poliittisten suhdanteitten haistelu ja kaikille tuttujen myyttien toistaminen?

29.4.2012 
Hannu Yli-Karjanmaa

Sveitsiläinen historioitsija Daniele Ganser tutki aikanaan 9/11-tapahtumia ja hänen erinomainen esityksensä niistä on linkissä (2). Ganser olisi halunnut tutkia historiatieteen työkaluilla näitä tapahtumia, mutta hänen yliopistonsa kielsi sen. Hän teki vapaa-ajallaan melkoisesti töitä ja jäi ihmettelemään monia virallisen tarinan omituisuuksia ja sitä, miten tapahtumia käytettiin sotien aloittamiseen.

Omia perusteluja

Jos tutustuu 9/11-tapahtumiin kunnolla, niin selviää, että tiede on arkkitehtien ja insinöörien johtaman totuusliikkeen puolella. Tällä totuusliikkeellä on laaja sivusto, joka löytyy linkistä (3). Journal of 9/11 Studies -sivustolta löytyy runsaasti asiantuntijoiden kirjoittamia artikkeleita, linkki (4). Linkistä (5) löytyy esittelyvideo Torontossa järjestetystä kuulemistilaisuudesta, jossa monien alojen asiantuntijat pohtivat 9/11-tapahtumien merkitystä ja jatkotutkimustarvetta.

Olen huolestuneena pannut merkille, miten olemattomilla perustiedoilla varustettuja julkisuuden esiintyjät ovat, kun he kritiikittä toistavat virallista tarinaa ja leimaavat olettamiaan salaliittolaisia. Siksi päätin perustaa tämän blogin yritykseksi jakaa paikkansa pitäväksi varmistettua tietoa 9/11-tapahtumista.

Olen tutustunut 9/11-aineistoon tuhansia tunteja ja metallioppiin erikoistuneena koneinsinöörinä osaan tehdä paikkansa pitäviä päätelmiä monista tapahtumien piirteistä. Sellaisia ovat esimerkiksi tornien romahdustavat, metalliopilliset havainnot romukasoista löytyneistä teräspalkeista ja havainnot lentokoneiden maahansyöksyistä.


Linkit

1. SYYSKUUN 11. ja "TERRORISMIN VASTAINEN SOTA"
http://www.11syyskuu.net/

2. Dr. Daniele Ganser: 9/11: What is this War on Terror? (Cologne 6.11.2017)
https://www.youtube.com/watch?v=zImgaKEPk8E

3. Architects & Engineers for 9/11 Truth
https://www.ae911truth.org/

4.
Journal of 9/11 Studies
http://www.journalof911studies.com/

5. The Toronto Hearings on 9/11 (Full DVD) Introduction
https://www.youtube.com/watch?v=M6t04g4YU20

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosittelen tätä juttua alkulukemiseksi

Miksi tämä blogi?

10.1.2021 Päivitetty 28.1.2022 Kaksostorneista WTC 1 on tulessa. Kuvan lähde on Wikipedia. Viittauksia 9/11-tapahtumiin esiintyy julkisuudes...

Eniten avattu juttu koko ajanjaksolta